Kevätpiirikokous Raahessa

Kevätpiirikokous pidettiin Raahessa lauantaina 26.3.2022 Raahen seurakuntakodilla. Kokous järjestettiin hybridikokouksena, koska myrskyisen sään vuoksi kajaanilaiset ja pari oululaista eivät halunneet uhmata surkeaa keliä. Paikalla Raahessa oli parikymmentä IW-sisarta sekä Oulusta että Raahesta. Kokouksessa vieraili Kansallisen Neuvoston edustajana Tuula Kareinen.

Kokouksen jälkeen siirryimme Raahen kirkkoon, jota esitteli Raahen Matkailuoppaat ry:stä Timo Pieskä. Josef Stenbäckin suunnittelema punagraniittinen kivikirkko valmistui vuonna 1912 ja 110-vuotisjuhlia vietettiin 24.3.2022. Kirkko on toiminut merenkulkijoiden maamerkkinä ja majakkana. Timo esitteli lähinnä Eero Järnefeltin 1926 maalaamaa alttaritaulua, jossa Jeesus tyynnyttää myrskyn. Taiteilija antoi taululle nimen Heräävä toivo. Kirkon sisätilat korjattiin v. 2010-2011 ja palautettiin Josef Stenbäckin suunnittelemaan asuun. Urut otettiin käyttöön vuonna 2013. Kirkossa on lehteritiloineen 580 istumapaikkaa.

Teksti ja kuvat: Marja-Leena Korva

Hybridikokous.
Kokouksen osanottajia, edessä vasemmalla istumassa Tuula Kareinan. Takana oikealla seisomassa piirin puheenjohtaja Helena Pieskä.
Timo Pieskä esittelee Raahen kirkon alttaritaulua.
Raahen kirkko edustaa kansallisromantiikkaa ja jugendia tyyliltään.
Matti Lammen suunnittelema lasimaalauksen aiheena ovat Jeesuksen sanat ”Minä teen teistä ihmisten kalastajia”. Maalauksen on suunnitellut taiteilija Matti Lampi ja se valmistui vuonna 1988.