Raahe – toiminta

Raahen klubi toimii kansainvälisen naisten ystävyys- ja palvelujärjestön Inner Wheelin sääntöjen mukaisesti.

Aktiiviset klubilaiset ovat mukana monipuolisessa toiminnassa antamassa aikaansa, osaamistaan ja tukeaan – mutta samalla saaden itselleen jotain, jota ei voi rahassa mitata – aitoa ystävyyttä ja välittämistä.

Tutustumme mm. kouluihin, kulttuureihin, laitoksiin, organisaatioihin meillä ja muualla.

Kuuntelemme luentoja ja osallistumme aktiivisesti voimiemme mukaan. Aiheitamme ovat mm: musiikki, liikunta, kirjallisuus, runot, teatteri, ostosmatkat, metsäretket, hyvä ruoka ja juoma, sauvakävely, taide, vesijumppa, elokuvat.

Vaalikokous ja kynttiläilta helmikuussa

Helmikuussa pidimme vaalikokouksen ja kynttiläillan Irish Pubissa. Presidentti Virpi Honkala avasi kokouksen ja toivotti Inner Wheel sisaret tervetulleiksi. Avauspuheessaan Virpi toi esille kuinka Inner Wheel toiminta alkoi ystävyydestä samoin kuin aiemmin Rotary-liikekin ystävyyden ja palvelemisen edistämisestä.

Inner Wheelin toiminta on tällä hetkellä maailmanlaajuista ja liikkeen perusajatuksena on ystävyys ja palveleminen. Näin syntyi 100 vuotta sitten liike, jonka kautta meillä on ystäviä ja yhteyksiä kotipaikkakunnilla sekä kansainvälisesti – ystävinä IW-sisaria, joihin voimme ottaa yhteyttä liikuimmepa missä päin tahansa. Nykyisessä maailman tilanteessa ystävyyden ja palvelemisen tarve ei ole kadonnut vaan tarvitsemme niitä entistäkin enemmän.

Kokouksessa valittiin kauden 2024-2025 hallitus ja toimihenkilöt. Lisäksi päivitettiin tämän kauden toimintasuunnitelma. Kokoukselle tuotiin myös terveiset Kansallisen neuvoston kokouksesta. Jäseniä informoitiin tulevista piirin100-vuotisjuhlista toukokuussa.

Lopuksi nautittiin Kirsin laittamasta maittavasta lohikeitosta ja täytekakusta.

Marraskuun klubi-ilta Raahen Taitopajalla

Kuvat Merja Tyni

Marraskuun klubi-iltaa vietettiin Raahen Taitopajalla askarrellen viisisakaraisia lasitähtiä Tuija Rajamäen opastuksella. Lasihimmelit ovat moderni versio himmeleiden rakentamisessa. Lasihimmelissä yhdistyy uusi materiaali ja perinteinen käsityömenetelmä.

Presidentin käätyjen vaihto

Teksti ja kuvat Marja-Leena Korva

Raahen Inner Wheel -klubin käätyjen vaihto suoritettiin elokuun 24. päivänä 2023 kauden ensimmäisessä kokouksessa Virpi Honkalan kotona. Helena Pieskä antoi käädyt uuden kauden presidentille Virpi Honkalalle. Läsnä oli kymmenkunta jäsentä. Kokouksessa käytiin läpi vuosikokousasioita mm. edellisen kauden toimintakertomusta ja tilejä sekä suunnitteltiin kuluvan kauden toimintaa.

Helena Pieskä ja Virpi Honkala.

Kevätkävely Raahen seminaarin alueella

Kuvat Merja Tyni, teksti Merja Tyni ja Marja-Leena Korva

Toimintakautemme viimeisenä kokoontumisena oli kevätkävely Raahen seminaarin alueella. Sää suosi ja aurinko lämmitti eikä pieni tuulenvire haitannut kävelyä. Kaikkiaan meitä kokoontui 8 sisarta ja lisäksi mukanamme oli vat Virpin tsekkiläiset Rotary-vieraat Irena ja Stuart Prahasta.

Oppaanamme alueen ja rakennusten historiaan oli Timo Pieskä. Saimme mielenkiintoisen katsauksen Pitkänkarin alueesta, Suomen seminaarien kehityksestä, Raahen seminaarin vaiheista sekä alueella olevien koulurakennusten rakennusarkkitehtuurista kuten vuonna 1899 rakennetuista seminaarirakennuksista, Alueella toimi seminaarin jälkeen vuosina 1972-1999 Suomen ensimmäinen tietokonealaan erikoistunut oppilaitos Raahen tietokonealan oppilaitos. Vuosina 1999-2014 alueella annettiin tietokonealan insinöörikoulutusta sekä liiketalouden ja tietojenkäsittelyn tradenomikoulutusta Oulun seudun ammattikorkeakoulun alaisuudessa. Lisäksi tutustuimme myös 1970-luvulla rakennettuihin laboratorio- ja koulutiloihin ja aina 2000-luvulla rakennettuun Brain Centeriin.

Seminaarialueella kävelyn päätteeksi kokoonnuimme ryhmäkuvaan Rotary-taulun eteen.
Lounastimme tornitalon kiinalaisessa ravintolassa, jaoimme kuulumisiamme ja ihastelimme näkymiä Raahen saaristoon.

Presidenttimme tapasi Hamburg-Seevetal -ystävyysklubin jäseniä

Presidentti Helena Pieskä tapasi maalis-huhtikuun vaihteessa ystävyysklubimme jäseniä Hampurissa Saksan matkallaan. Timo Pieskä kertoi Raahen historiasta ja nykypäivästä. Tässä muutama kuva tapaamisesta.

Askarteluilta Raahen taitopajalla

Maaliskuun klubi-iltaan kokoonnuimme Taitopajalle pienen askartelun merkeissä. Kaikkiaan meitä oli 14 sisarta – Helenä Pieskä, Marika Alasuutari, Eija
Henriksson, Kirsti Hintikka, Virpi Honkala, Anja Jussila, Tuula Jääskelä, Auli Kananen, Elina Kippola, Kaarina Kumpulainen, Kirsti Niemelä, Hilkka Okkonen, Kyllikki Sivonen ja Merja Tyni. Lisäksi vieraanamme oli ukrainalainen Oksana Malkova.

Raahen Taitopajan omistaja Tuija Rajamäki ohjasi kynttilöiden valussa ja kertoi Taitopajan historiasta ja nykyisestä toiminnasta.


Raahen Inner Wheel -klubin vaalikokous

Raahen klubin vaalikokous pidettiin helmikuussa 2023 tulevan presidentin Virpi Honkalan kodissa. Kokouksessa valittiin tulevan toimintakauden 2023-2024 hallituksen jäsenet sekä toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja. Hyväksyttiin myös hallituksen esittämä päivitys kevään kokoontumisista. Pöytäkirja löytyy Jäsenille-sivulta.

Raahen klubin 45-vuotisjuhlaa vietettiin Selskaapi Raahen kanssa

Kynttilänpäivänä 10.1.2023 vietettiin Inner Wheel Raahen 45-vuotisjuhlaa Langin Kauppahuoneen tyylikkäässä ympäristössä. Juhlavieraina olleet Selskaapi Raahen jäsenet olivat pukeutuneet kauniisiin vanhoihin asuihin. Inner Wheel Oulun klubista oli presidentin lisäksi paikalla muutama jäsen onnittelemassa klubiamme. Ukrainalainen opiskelija soitti pianoa juhlistaen näin tunnelmaa. Kuvat Hilkka Okkonen.

Presidentti Helena Pieskä (oikealla) ottaa vastaan Oulun klubin presidentin Hilkka Kujanpään onnittelut.

Juhlassa Selskaapi Raahea edustivat vasemmalta Satu Aho, Tuula Kellola, Mirja Lehtelä, Vuokko Jokilehto, sardinialainen rouva ja Martti Lehtelä.

Tyttöjen päivä Lähetyspiirin kanssa

Lokakuun klubi-ilta pidettiin yhdessä seurakunnan lähetyspiirin kanssa maanantaina 10.10.2022 Raahen seurakuntakodilla. Illan vieraat Saumu ja hänen siskonsa poika Luqman toivat terveisiä Tansaniasta ja erityisesti kummilapsemme koulusta Killingistä. Olimme kaikki hyvin iloisia tilaisuudesta ja heidän kohtaamisestaan.

Vasemmalta Johanna Hämeenkorpi, Helena Pieskä, Saumu Ulami ja Luqman Fadhili Muelle.
Raahen klubilaisia tansanialaisvieraiden kanssa.

Klubin vuosikokous Raahen antiikkikahvilassa

Inner Wheel Raahen vuosikokous pidettiin syyskuussa Raahen antiikkikahvilassa, viihtyisässä historiallisesti arvokkaiden esineiden ympäristössä. Asialistalla olivat sääntömääräiset asiat kuten edellisen kauden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistaminen ja nykyisen kauden toimintasuunnitelman hyväksyminen. Presidentti Helena Pieskä kertoi IIW:n Berliinin Rallyn kuulumisia ja lahjoitti sihteerille tuliaisina Berliinistä sihteerin laukun.

Sihteeri Merja saa uuden laukun presidentti Helenalta.

Helena Berliinin Rallyssä syyskuussa

”Terveiset teille Berliinin Rallysta! Hieno kokemus ja parasta seuraa KN presidentti Raija Partanen sekä Kaija Eckert Stuttgart / Tre Symposium ” Stay connected ” oli antoisa. Tänä iltana vielä Gala- ilta, jossa Raija kutsuu IIW presidentti Zenaidan Farconin ja kaikki läsnäolijat Helsingin Rallyyn vuonna 2025! Mennäänkö?” kirjoittaa Helena.

Yläkuvassa Helena Pieskä ja alakuvassa Raija Partanen Berliinin Rallyssä. Alla oikealla Brandenburgin portti.
Berliinin Rallyn tiivistä tunnelmaa.

Käätyjen vaihto elokuussa

Edellisen kauden presidentti Hilkka Okkonen luovutti käädyt kauden 2022-2023 presidentille Helena Pieskälle.

Kummilapsi Tansaniassa

Kummilapsemme Zakia Amiri kolmantena oikealta.

Klubillamme on Pohjois-Tansaniassa Kilingin koulussa kuudennella luokalla kummityttö, jonka koulunkäyntiä tuemme 70 eurolla vuodessa Martsarin kummikouluyhdistyksen kautta. Yhdistyksen toimesta tuetaan opetuksen lisäksi terveydenhuoltoa ja ruokailua. Opetus koulussa tapahtuu englanniksi. Koulussa on noin 700 oppilasta, joista puolet on tyttöjä.

Klubin vaalikokous keväällä 2022

Klubin vaalikokous pidettiin maaliskuussa Puolu Bistrossa kävelykadulla. Uusi kahvila henkii eteläeurooppalaisuutta ja viihtyisyyttä ja toimi eriomaisena kokouspaikkana. Kokouksessamme oli mukana 10 sisarta sekä tutustujana Elina Keskitalo.

Teksti ja kuvat: Marja-Leena Korva

Vaalikokous Puolu Bistrossa.

Vuoden 2021 viimeinen tapaaminen

Teksti ja kuvat Merja Tyni.

Vuoden 2021 viimeinen IW Raahe tapaaminen vietettiin iloisen seurustelun ja kahvittelun merkeissä Aulin uudistetussa kodissa Pattijoen Kupparinperäntiellä.
Kaikkiaan meitä oli kokoontunut 11 sisarta.
Saimme kuulla Kaarina Kumpulaisen kirjoittaman onnittelun piirin 140 30-vuoden johdosta. Onnittelu löytyy piirin 140 sivulta, https://d140.innerwheel.fi/ .

Oikein rauhaisaa ja levollista joulunaikaa teille ja perheillenne.
Uuden vuoden aloitamme tammikuun sisarillan merkeissä.

Kuva Merja Tyni.

IW Raahen jouluikkuna numero 11

IW Raahe osallistuu vanhan Raahen jouluikkunaesittelyyn numerolla 11, jouluikkunamme nimittäin julkaistiin 11.12.2021. Olemme somistaneet kolme Raahen vanhan apteekin ikkunaa jäsenemme Mervi Wuolteenaho-Soralahden rakentamilla ja koristelemilla joulupuilla ja jäsentemme nukeilla ja joulupalloilla.

Jouluikkunaa rakennetaan, taustalla Merja Tyni. Kuva Helena Pieskä.
Vasemmanpuoleinen ikkunamme iltavalaistuksessa, kuva Marja-Leena Korva.
Keskimmäinen ikkuna esittelee IW Raahen klubin toimintaa, kuva Marja-Leena Korva.
Oikenapuoleinen ikkuna, kuva Marja-Leena Korva.

Tutustuminen toimintaterapiaan ja pienapuvälineisiin

Kokoonnuimme lokakuun Klubi-iltaan RAS:n toimintaterapian tiloissa Marikan ohjauksessa. Meitä odotti lämmin vastaanotto vastapaistetun omenapiirakan tuoksuessa. Paikalla oli kaikkiaan 11 sisarta. Oli jälleennäkemisen iloa, puheen sorinaa ja naurua.
KIITOS MARIKALLE järjestelyistä ja tarjonnasta. Saimme erinomaista ja mielenkiintoista tietoa toimintaterapeutin työstä, pienapuvälineistä ja apuvälineiden käytöstä.Pääsimme myös itse kokeilemaan apuvälineitä.Marika oli järjestänyt pienimuotoisen apuvälineiden tunnistuskisan, joka osoittautui vaikeaksi. Kaikkien kesken arvotut voitot menivät Pirkko Merikallalle ja Helena Pieskälle. (Kuvat Merja Tyni)

IW Raahe kevään viimeinen kokoontuminen

Aurinko hieman lämmitti, tuulen vire vilvoitti ja viimein sade pisaroi kevään viimeisessä kokoontumisessamme Seminaarin puutarhalla, Saimme Seija Leppälän ohjauksessa taivutella pajusta kransseja ja kukkakehikkoa sekä lomassa leppoisasti jutustella.
Oikein hyvää ja antoisaa kesää teille kaikille. Syksyllä jatkamme jälleen uusin voimin. Lämmintä kesää kaikille!
Terveisin Merja

Kuvat ja teksti Merja Tyni

Suojamaskeja Raahen Ensi- ja turvakodille

Yhdistyksen toiminta kuukausitapaamiseten muodossa on tauolla, mutta hyväntekeväisyyttä voi harjoittaa. Tänä koronakeväänä Inner Wheel Raahe ry lahjoitti suojamaskeja Raahen Ensi- ja turvakodille. Turvakodin toiveiden mukaisesti valitut maskit ovat paikallisen naisyrittäjän valmistamia.

Yhdistyksen hyväntekeväisyysperinteen mukaan Raahessa jo 29 vuotta toiminutta Ensi- ja turvakotia tuetaan myös rahallisesti äitienpäivän tienoilla.

Presidentti Helena Pieskällä värimalli lahjoitettavista maskeista.

Kuvat: Risto Korva

”Meidän kaikkien teemanamme voi olla tässä maailmantilanteessa: Jokainen voi tarvita apua ja jokainen voi auttaa.”

Piirin puheenjohtaja Marja-Leena Korvalla toinen värimalli lahjoitusmaskeista.

iw_ruusu_pysty
Inner Wheel Forever -ruusuryhmä kukki kauniisti Hatanpään arboreturumissa Tampereella Pyhäjärven rannalla vielä lokakuun alussa 2017. Arboretumin ruusutarhan rakentaminen allkoi 1971, jolloin siellä oli 52 lajiketta. Nyt ruusutarhassa on noin 160 erilaista ryhmä-, köynnös-, maanpeite- ja pensasruusulajiketta. -kuva Laura Okkonen

2018 kevätkauden toimintaa

Kesäkuussa tehtiin tutustumis- ja ostosmatka Posiolle Pentikin tuotantotiloihin. Helmikuusta suunnitelmissa ollut matka vaati presidentti Marja-Leenalta paljon valmisteluja. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja tämän matka osoittikin onnistuessaan erinomaisesti. Matkalle osallistui lisäksemme jäseniä Raahen Zontaklubista, Pyhäjoen Martoista ja Oulun maanpuolustusnaisista, yhteensä 28 naista. Posiolla Kulttuurikeskus Pentikmaellä Anu ja Topi Pentikäinen kertoivat yrityksen lähes 50-vuotisesta toiminnasta. Lisäksi tutustuimme kahvikuppimuseoon, vanhojen tavaroiden osastoon ja Pentikin historiamuesoon.

Toukokuussa nautimme Varvin kodalla lättyjä, pannukahvia ja makkaroita, jotka Marika Alasuutari oli valmistanut. Ruokailun jälkeen osallistuimme Marikan ideoimiin olympialaisiin, joissa oli kaikille sopivat ja iloa antavat lajit. Kultaa ja kunniaa saivat Marja-Leena ja Eija. Ulkoilupäivän vieraina ja kisoihin innokkaasti osallistuvina meillä oli kaksi intialaista rotaria, jotka olivat Suomessa tutustumassa koulutukseemme.

Huhtikuussa kokoonnuimme Raahen seurakuntakodilla, jossa seurakunnan edustaja kertoi Raahen seurakunnan nimikkoläheteistä Ella ja Janne Henrikssonin työstä Mongoliassa.  Videolla saimme kuulla lähettipariskunnan päivittäisesta ohjelmasta, jossa Janne kertoi neuvovansa suomalaisia opetusmetodeja Ulaanbaatarissa toimiville opettajille ja Ellan työstä yksinhuoltajaäitien ja lasten auttamisessa. Heidän työtään päätimme tukea 20 euron kuukausimaksulla lähetysyhdistys Kylväjän välityksellä.

Maaliskuussa saimme tutustua Raahen ammattiopiston tarjoamaan sisutusalan koulutukseen uusissa tiloissa ammattiopistolla. Opettajat Hanna Partanen ja Tuija Nurkkala olivat aiheesta ylpeitä innostuneista oppilaistaan ja heidän harjoitustöistään, joita saimme katsella. Ammattiopiston nuorten taitajien toteuttama uusien tilojen rakentaminen ja etenkin sisustustyöt olivat mallikelpoisia.

Helmikuun vaalikokous ti 6.2. pidettiin jälleen Antiikkikahvilassa. Kokouksessa klubin presidentiksi valittiin Helena Pieskä ja sihteeriksi Auli Kananen. Kokouksen jälkeen Auli Kananen kertoi suomalaisesta lasista ja lasitehtaista.

Tammikuun kuukausitapaaminen oli Vanhan Rautatieaseman Antiikkikahvilassa ke 10.1.2018, joka kansainvälinen IW-päivä. Ennen kokousta kahvilan toimintaa esitteli sen omistaja Eila Siurua.

2017 syyskauden toimintaa

Joulukuussa keskityimme 9.12. olevan Annanpäivän myyntitapahtumaan Patalassa. Myynti tuotti hyväntekeväisyyteen niin hienosti, että päätimme olla mukana myös seuraavana vuonna.

Marraskuussa osallistuimme Raahen keskuskoulun musiikkiluokkien juhlakonserttiin, jolla juhlistettiin musiikkiluokkien 40-vuotista toimintaa ja tuettiin tulevaa. Konsertin jälkeen kävimme iltapalla Panco Villassa.

Lokakuussa presidentti, sihteeri, hallituksen jäsenet ja muut klubilaiset keskittyivät yhteistyössä muiden piirin 140 klubien kanssa Oulun Rallyn järjestelyihin. Raahen klubin vastuulla oli ilmoittautumisten vastaanotto. Presidentti teki suuren työn sen erinomaisessa onnistumisessa. Rallyyn 14. ja 15.10.2017 osallistui 87 IW-siskoa ympäri maata.

Syyskuussa oli vuosikokous 12.9. Hankekeskuksen tiloissa Seminaarin alueella. Kokouksessa jo aeimmin kohteina olleita hyvätekeväisyyshankkeita päätettiin jatkaa. Operaatio Ruutissa osallistumme kahden opiskelijan koulutuskulujen korvaamiseen. Tansanialaisen koulutytön koulumaksut maksetaan edelleenkin ja Raahen seurakunnan diakoniatyön kautta avustamme vähävaraisia lapsiperheitä Raahen alueella.

Syyskuussa istutimme Suomi 100 -kuusen seminaarialueen puutarhaan.

2017 kevätkauden toimintaa

Kesäkuussa kokoonnuimme kertakaikkiaan hurmaavassa ja niin hienosti entisöidyssä Langin Kauppahuoneen kahvilassa. Se sijaitsee vuonna 1811 rakennetussa kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Langin Alakartanossa Pekkatorilla. Maistuvia leivonnaisia nautittuamme suuntasimme kulttuurikierrokselle, jolla matkailuopas Kirsti Vähäkangas kertoi kaupungin eri paikoissa tapahtumista vuodelta 1918.

Toukokuussa kävimme ensin Kruununmakasiinilla kuuntelemassa kirjailija Pekka Jaatisen esitelmää kirjastaan ”Varjo 1917-1918”, joka kertoo traagisista sisällissodan ajoista Raahessa. Esitelmän jälkeen suuntasimme kolmentoista jäsenen voimin Vohvelihuoneelle nauttimaan suolaista ja makeaa.

Huhtikuussa kävimme porukalla katsomassa 80 vuotta täyttävän Seela Sellan juhlaesitystä ”Pieni eläin” Raahesalissa. Pienellä ja hennolla olemuksellaan suuren lavan täyttänyt Seela Sella pohti monologissaan luonnonsuojelua, metsien merkitystä, maailman muuttumista ja vanhenemista. ”Mitä se haittaa, jos unohtaakin asioita, sillä en minä kovin paljon ole koskaan tiennytkään”. Hieno motto.

Maaliskuussa olimme järjestelyvastuussa, kun piirin 140 kevätkokous järjestettiin Raahessa la 25.3.2017. Kokoukseen osallistui 17 jäsentä, joista neljä Oulun klubista, kaksi Kajaanin klubista ja yksitoista raahelaista. Kokous pidettiin historiallisella Raahen Seminaarin alueella Raahen kaupungin Hankekeskuksen tiloissa. Hankekeskuksen johtaja Hannele Meskus esitteli vuonna 1988 valmistuneita tiloja, joissa koulutettiin kansakoulunopettajia vuoteen 1971 saakka.

Sofia Lybecker Anne Karjaluodon hahmossa.

Historiallinen koulumiljöö ruokki myös eläväistä mielikuvitustamme, kun Sofia Lybecker ilmaantui Anne Karjaluodon hahmossa kertomaan epätavallisesta elämästään. Sofia Franzen oli jo pikku tyttönä päättänyt perustaa Raaheen koulun varattomille tytöille. Saatuaan huomattavan perinnön äidiltään koulun perustamisesta tuli myös ehto naimisiinmenolle. Sofia Franzen vihittiin everstiluutnantti Georg Henrik Lybeckerin kanssa vuonna 1843 ja hääpäivänä he allekirjoittivat Lybeckerin tyttökoulun lahjoitus- ja perustamisasiakirjan. Kuten kaikki raahelaiset tietävät, Lybecker eli Lybe on toiminnassa ja voimissaan edelleen.

Helmikuussa tutustuimme Monisiivouksen toimitiloihin, ammattilaisten siivousvälineisiin ja tutustumisen jälkeen pidimme vaalikokouksen. Hallitukseen toimikaudeksi 1.7.2017-30.6.2018 presidentiksi valittiin Kirsti Hintikka, varapresidentiksi Marja-Leena Korva, sihteeriksi Auli Kananen, rahastonhoitajaksi Tuula Jääskelä ja hallituksen jäseniksi Marika Alasuutari, Eija Henriksson ja Sirpa Putaansuu.

Tammikuussa vietimme kansainvälistä IW-päivää Kaarinan kodissa, jossa kotiseudusta ansioakkaasti kirjoittanut Kirsti Vähäkangas kertoi  Wanhan kaupungin joulukalenterista ja oppaiden ”Suomi 100 vuotta” -kierroksesta, jossa tutustutaan vuoden 1917 tapahtumiin Raahessa.

2016 syyskauden toimintaa

Joulukuussa olimme 9.12. Annanpäivän toritapahtumassa myymässä Hankekeskuksen ompelutyöpajan kanssa yhteistyössä toteutettuja IW-essuja ja Hannatätin kakkuja, joita olimme porukalla leiponeet. Kaikki tekivät mainiosti kauppansa.

Marraskuussa tutustuimme peruskorjattuun, voisipa sanoa uudistettuun Raahen uimahalliin. Oivallisen Maiju-oppaan johdolla saimme tutustua kokoustiloihin, kuntosaleihin ja mikä mielenkiintoista, myös huoltotiloihin ja ”konesaleihin” hallin kellaritiloissa.

Lokakuu oli omistettu klubin neljän vuosikymmenen toiminnalle. Raahesalin lämpiössä oli tyylikkäästi koottu näyttely, jossa esillä olivat alkuaikojen päiväkirja, kuvia tapahtumista, piirin lippu, viirejä; niin oma kuin sisarklubienkin ja tietenkin tärkeimpänä hyväntekeväisyyskohteita vuosien varrelta.
Jäsenistö juhli neljää vuosikymmentä juhlaillallisella, johon oli kunniavieraiksi kutsuttu presidenttejä vuosien varrelta.

Syyskuun viides päivä oli syyskokous kaupungin Hankekeskuksen tiloissa Kampusalueella. Läsnä oli neljätoista jäsentä todistamassa, kun past presientti Helena Pieskä luovutti käädyt presidentti Marja-Leena Korvalle.

2016 kevätkauden toimintaa

Toukokuussa olimme mukana ”Tuu mukkaan” -messuilla, joilla Raahessa toimivat järjestöt ja harrastekerhot esittelivät monipuolista toimintaansa. Meidän esittelypöytämme sekä Rotary-klubien pöydät olivat vierekkäin ja yhteistyössä saimme kertoa toiminnastamme kiinnostuneille.

Huhtikuussa kokoonnuimme Raahen Seudun Osuuspankin neuvotteluhuoneeseen kuulemaan erittäin tärkeää asiaa edunvalvontavaltuutuksesta. Marraskuussa 2007 voimaan tulleesta laista kertoi 17 jäsenelle Osuuspankin pankkilakimies Ulla Tarvainen. Ja selkeästi kertoikin. Edunvalvontavaltuutuksen valtakirjalla voi varautua etukäteen esimerkiksi sairauden aiheuttaman pysyvän toimintakyvyttömyyden varalta. Valtakirjaa laadittaessa valtuuttajan tulee olla oikeustoimikelpoinen ja laatimiseen kannattaa käyttää lakimiehen apua. Näin toimimalla jokainen voi varmistua, että mahdollisessa toimintakyvyttömyystilanteessa asioita hoitaa hänen itsensä valitsema henkilö.

Maaliskuussa toteutimme uutena ja niin mielenkiintoisena tapahtumana kirjailijatapaamisen Raahen kirjaston näyttelytilassa. Tapahtuma onnistui kaikin puolin erinomaisesti. Raahelainen kirjailija Pauliina Vanhatalo kertoili kirjojensa Pitkä valotusaika ja Keskivaikea vuosi kirjoittamisprosesseista. Tilaisuus keräsi lähes viisikymmentä kuulijaa ja arpojen lisäksi kahviakin myytiin jäsenten ahkeroimien leivonnaisten kera erittäin tuottoisasti. Myyntituloja lisäsi Pauliinan lahjoitus kirjojen myynnistä, joten saimme hyvän summan hyväntekeväisyyteen.

Helmikuun 10. päivä oli vaalikokous, jossa kahdeksan jäsentä valitsi uusia toimihenkilöitä. Kaudella 2016 – 2017 klubin presidenttinä toimii Marja-Leena Korva, varapresidenttinä Kirsti Hintikka, sihteerinä Auli Kananen ja rahastonhoitajana Tuula Jääskelä. Hallitukseen valittiin uutena Hannele Meskus ja jatkoon Vappu Vilminko ja Hilkka Okkonen. Toimintaa tarkastaa Kerttu Sipola varanaan Kaarina Kumpulainen. Virallisen kokouksen päätteeksi fysioterapeutti Marjo ”Nanna” Ylimaunula auttoi meitä venymään ja rentoutumaan ah niin makoisasti.

Laskiaistapahtuma_2_16
Kirsti Hintikalla oli mieluisa tehtävä palkita kaikki Hiiri-peliä pelanneet lapset vapaavalintaisella palkinnolla. Kuva Helena Pieskä

Helmikuun lopussa olimme mukana monikulttuurisen Toivo-yhdistyksen järjestämässä laskiaistapahtumassa, jossa tarjoilimme kuumaa mehua ja palkitsimme Hiiri-peliin osallistuneita lapsia. Kiitos jäsenten lahjoitusten, palkinnot ja mehu saivat hyvän vastaanoton ja hämmästyneen kysymyksen ”euro?”. Saimme repullisen antamisen iloa ja näimme suuren joukon hyväntuulisia maahanmuuttajia ja täällä asuvia venäläisiä lapsia vanhempineen. Raahen partiolaisilta lainassa ollut Hiiri-peli oli hauska ja sopi monen ikäiselle lapselle. Eräs äiti hämmästeli, että Hiiri-peliin on pitempi jono kuin hevosajelulle.

Sofian-talo

Tammikuussa 2016 vietimme tunnelmallisen teehetken Sofian talossa. Siellä työskentelevä tekstiilitaiteilija Marjaana Kojo-Eskola kertoi töistään ja esitteli historiallista Sofian taloa kuudelletoista jäsenelle. Sofian talo on toiminut 125 vuotta Lybeckerin koulun ensimmäisenä koulutalona ”köyhäin tyttöin kouluna”, jonka perusti Sofia Lybecker vuonna 1843. Arvontakeräyksen rahat lahjoitettiin Marjaanan käynnistämän maahanmuuttajille suunnatun käsityökerhon tarvikehankintoihin.

2015 syyskauden toimintaa

Vuosikokous tiistaina 8.9.2015 keräsi kuusitoista jäsentä urheilutalo Raahelaan käynnistämään kauden 2015 – 2016 toimintaa. Ennen virallista vuosikokousta kuulimme kirjailijan ja Raahe-oppaana toimivan Kirsti Vähäkankaan kertomusta Raahelan värikkäästä historiasta.

Raahelan rakentaminen käynnistyi 1910, kun vapaaehtoinen palokunta tarvitsi kokoontumistilat. Taloa rakennettiin pääasiassa talkoilla vuosien 1910 ja 1911 aikana. Vuonna 1929 VPK möi talonsa Suojeluskunnalle, joka omisti sen vuoteen 1944 saakka. Kun suojeluskunnat lakkautettiin lailla 3.11.1944, suojeluskunta lahjoitti talon Raahen kaupungille. Kaupungin omistuksessa talo on toiminut nuorisotalona ja kokoustilana. Muistipa muutama sisaremme siellä vietetyn Rautaruukin Virkailijayhdistyksen värikkäitä pikkujouluja ja maineikkaiden esiityntyjien tahdittamana tansseja. Tutustumiskierroksen aikana voimme todeta, että Raahela tarjoaa mainiosti remontoidut tilat niin eri ikäisille kamppailu-urheilijoille kuin uusituin laittein varustellut kuntosalitilatkin.

Vuosikokous käynnistyi uuden presidentin Helena Pieskän tervetulotoivotuksin. Kokouksessa hyväksyttiin hallituksen esittämä toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio ja toiminnan tarkoitusta toteuttamaan päätettiin hyväntekeväisyyskohteista seuraavasti: Raahen seurakunnan diakoniatyöhön, Operaatio Ruutiin ja tansanialaisen kummitytön koulumaksuihin. Näiden lisäksi tänä vuonna lahjoitamme myös nälkäpäiväkeräykseen.

Lokakuussa tutustuimme Raahen kaupungin hankekeskukseen historiallisessa Seminaarialueen miljöössä johtaja Hannele Meskuksen opastamana. Mielenkiintoinen ja vakuuttava katsaus mm. erilaisiin työllistämisprojekteihin nuorten ja pitkäaikaistyöttömien parissa.

Marraskuussa sisaremme Kaarina Kumpulainen oli kutsunut meidät kotiinsa klubitapaamiseen, jossa niin Rotary kuin klubimmekin jäsen Virpi Honkala kertoi Intiassa toteutetusta vesiprojektista. Onnistunut projekti kiinnosti ennätyksellisen suurta joukkoa, sillä 20 sisarta osallistui. Kahvirahat lahjoitettiin Rotarien Polioplus-kampanjaan.

Joulukuussa osallistuimme puurojuhlaan yhdessä Raahen Rotary-järjestöjen kanssa ja nautimme Johanna Kropsun esiitymisestä kirkkokonsertissa Raahen kirkossa.

2015 Kevätkauden toimintaa

Tammikuun 13. päivä viisitoista sisarta kokoontui klubitapaamiseen Raahen peruskorjatun pääkirjaston neuvotteluhuoneessa. Ennen kokousta tutustuimme kirjastoon, joka on kokenut niin täydellisen muodonmuutoksen, että voinee puhua uudesta kirjastosta entisellä paikalla. Kokouksen jälkeen kuulimme mieltä liikuttavia runoja naisen elämästä. Niitä esitti lausuntataiteilija Liisa Männistö Raahen runoseurasta.

Raahen uusittu pääkirjasto
Raahen uusittu pääkirjasto

Helmikuun 10. päivä kokoonnuimme sääntömääräiseen vaalikokoukseen palvelutalo Kreivinaikaan yhdentoista jäsenen voimin. Toimintakaudeksi 1.7. 2015 – 30.6.2016 klubin presidentiksi valittiin Helena Pieskä ja varapresidentiksi Marja-Leena Sivonen. Sihteerinä jatkaa Hilkka ja rahastonhoitajana Leena Heikkinen. Hallituksen jäseninä jatkavat Vappu Vilminko ja Marja-Leena Sivonen ja uutena valittiin Tuula Jääskelä. Toiminnantarkastajaksi valittiin Kerttu Sipola, varalla Kaarina Kumpulainen. Pastpresidenttiä toimii Minna Valkama.

Piirikokousedustajiksi kaudelle 2015 – 2016 valittiin presidentti ja varapresidentti ja varalle sihteeri ja rahastonhoitaja.

Helmikuun vaalikokousväki palvelutalo Kreivinajassa.
Helmikuun 2015 vaalikokousväki palvelutalo Kreivinajassa.
Tansanialainen kummityttömme Zakia Amir.

Maaliskuun klubikokous oli poikkeuksellisesti maanantaina 9.3. jo tutuksi tulleessa Kuutostiimissä Raahen vanhalla rautatieasemalla. Kokouksessa Helena Pieskä kertoi Tansanian matkastaan ja erityisesti uudesta kummitytöstämme Zakia Amirista, koulunsa Tansanian Sanya Juun Killingissä aloittaneesta niin suloisen näköisestä pikku tytöstä.

Olemme lupautuneet maksamaan hänen koulumaksunsa 30 euroa ja 10  euron koulupukumaksun vuosittain. Maksun perillemenosta vastaa Martinlaakson koulun kummiyhdistys.

Kokouksessa päätettiin myös osallistua kansainvälisen IW:n pyyntöön auttaa rahallisesti (3 euroa/jäsen) Malawin tulvavahingoista kärsiviä hädänalaisia.

Kokouksen jälkeen Marja-Leena Silvennoinen kertoi meille värien voimasta ja valotti värianalyysin saloja. Tutuiksi tulivat mielenkiintoisella ja hauskalla tavalla värien vuodenajat; talvi-, kevät-, kesä- ja syksyihmiset.

Huhtikuussa tutustuimme SSAB:n toimintaan Raahen tehtaalla. Isäntinä toimineet Minna Valkama ja Lassi Myllykoski kertoivat erittäin mielenkiintoisesti ja keskusteluja herättävästi SSAB:n toiminnasta, tuotannosta ja muutoksien keskellä toiminnan vakaudesta kertovista investoinneista.

SSAN:n tehdas kiinnosti kovasti klubilaisia.
SSAB:n tehdas kiinnosti kovasti klubilaisia, joista suurin osa vieraili siellä ensimmäistä kertaa.
Tyylikäs uusi mallisto ja maittava tarjoilu takasivat mielenkiintoisen yritysvierailun.
Tyylikäs uusi mallisto ja maittava tarjoilu takasivat mielenkiintoisen yritysvierailun.

Toukokuussa teimme jälleen yritysvierailun tutustuen Marimekon uuteen kevät- ja kesämallistoon Päivänmarin tiloissa liikkenharjoittaja Mari Rehulan opastuksella.

Kesäkuussa kokoonnuimme tutustumaan juuri avattuun kesäkahvilaan Pikku-Hippuun Pikkulahden uimarannalla. Tuulisen ja kolean alkukesän ansiosta hytisimme kokouksessa, jossa uutena jäsenenä kanssamme hytisi toimintaan tutustumaan tullut Hannele Meskus. Hän antoi mielenkiintoisia lisätietoja kesän Meripäivät-tapahtumista, kun suunnittelimme kesänaikaista varainhankintaa.

Päätimme osallistua ”maailman suurimman raahelaisen luokkakokouksen” tapahtumiin Seminaarin alueella myyden Kumpulaisen Eskon tekemiä puunkantokoreja ja Säteen lahjoittamia pehmoleluja. Puunkantokoreja voisimme myydä myös Meripäivien Komerssi-markkinoilla.

Kokouksen jälkeen Minna kertoi meille geokätköilystä ja opasti Fantissa olevalle geokätkölle, jossa vielä muutama päivä aiemmin ollut tavara oli nyt kadonnut. Mutta idea geokätköjen löytämisestä puhelimen navigaatio-ohjelman avulla luonnossa retkeillen vaikutti varsin mielenkiintoiselta.

Kumpaankin varainhankintatapahtumaan toivottiin jäsenten osallistumista. Tuotteiden myyntiin lauantaina 27. kesäkuuta Seminaarin alueella osallistuivatkin Minna, Helena, Tuula ja Hilkka. Lähes kaikki pehmolelut löysivät uudet omistajansa onnenpyörän palkintoina.

Kesäkahvila Pikku-Hippussa kesäkokous, joka hytisytti osallistujia.
Kesäkahvila Pikku-Hippussa kesäkokous, joka hytisytti osallistujia.

2014 Syyskauden toimintaa

Presidentti Minna Valkama
Presidentti Minna Valkama

Raahen klubin toimintaa käynnistettiin perinteiseen tapaan hallitusten vaihtokokouksella presidenttinä aloittaneen Minna Valkaman johdolla 27. elokuuta 2014. Toimintasuunnitelmalle laadittiin runko, joka noudatteli aiempien vuosien ohjelmia. Uutena haasteena otimme vastaan mahdollisuuden hankkia varoja hyväntekeväisyyteen ihan reippaasti osallistumalla Naisen Messuille 30. marraskuuta. Se vaatikin kuukausitapaamisia tiheämpää kokoustamista, mutta huolellinen suunnittelu tuotti onnistuneen messupäivän ja tuottoa kertyi hämmästyttävän hyvin. Se lahjoitettiin Raahen seurakunnan diakoniatyön kautta raahelaisille vähävaraisille lapsiperheille. Mahdollisuutemme osallistua messuille oli monen asiasta innostuneen klubin jäsenen ja puolisonkin yhteistyön riemuvoitto. Oman lisänsä hyvän tuloksen saavuttamiseen antoivat paikalliset yritykset mm. lahjoittamalla arpajaisvoittoja.

Lokakuussa saimme järjestää piirikokouksen. Järjestelyjen onnistumiseksi pieni työryhmä piti useamman palaverin. Piirin väki Oulusta ja Kajaanista kokoontui Raahen Kruununmakasiinimuseoon lauantaina 4. lokakuuta 2014. Ennen virallista kokousta kuulimme lyhyen katsauksen Raahen historiasta. Yli kahdenkymmenen hengen voimin kokous keskusteli vilkkaasti.

Piirikokouksen iloista osallistujajoukkoa: vas. Marja-Leena Silvennoinen, Kirsti Hintikka, Tuula Kareinen, Riitta Jouppila ja Ulla Pyyny.
Piirikokouksen iloista osallistujajoukkoa: vas. Marja-Leena Silvennoinen, Kirsti Hintikka, Tuula Kareinen, Riitta Jouppila ja Ulla Pyyny.

Joulukuussa osallistuimme Rotary-klubien järjestämään kirkkokonserttiin, jossa Teemu Roivainen ja Saara Aalto lauloivat ja soittivat mieliinpainuvan kauniisti.

2014 Kevätkauden toimintaa

Kuutostiimin puuhanainen Eila Siurua esitteli käsityölaistalon toimintaa, jota mielenkiinnolla kuuntelevat Auli (vas.) ja Anja istumassa.
Kuutostiimin puuhanainen Eila Siurua esitteli käsityölaistalon toimintaa, jota mielenkiinnolla kuuntelevat Auli (vas.) ja Anja istumassa.

Raahen klubin toiminta käynnistyi vuoden vaihteen jälkeen reippaasti, sillä peräti 16 sisarta tuli mukaan, kun tutustuimme perjantaina 10. tammikuuta käsityöläistalo Kuutostiimiin vanhalla Raahen asemalla. Osuuskuntaperiaatteella toimivan käsityö- ja lahjatavaraliikkeen tiloja ja tuotteita esitteli toiminnan puuhanainen Eila Siurua. Jo paikka sinänsä on matkailunähtävyys. Asema on yli 120 vuotta vanha, kauniisti ja ammattitaidolla kunnostettu rakennus, jonka myös Museovirasto on huomioinut merkittävänä kulttuurihistoriallisena ympäristönä. Korkealaatuisia kädentaitoja osoittavat tuotteet Raahesta ja lähialueelta ovat oivallisessa ympäristössä mielenkiintoisesti esillä.Kannattaa käydä tutustumassa.

Tammikuun klubitapaaminen oli ihastuttavassa käsityöläistalossa, Kuutostiimissä.
Tammikuun klubitapaaminen oli ihastuttavassa käsityöläistalossa, Kuutostiimissä.

Vaalikokouksessa tiistaina 11. helmikuuta 2014 Kuutostiimissä oli läsnä yhdeksän jäsentä. Perinteisten vaalikokousasioiden lisäksi valittiin sääntöjen päivitystä valmisteleva työryhmä ja keskusteltiin tulevan piirikokouksen henkilövalinnoista, joista Raahen klubi tekee esityksen.

Klubin presidentiksi kaudelle 2014 – 2015 valittiin Minna Valkama ja varapresidentiksi Helena Pieskä. Sihteerinä jatkaa Hilkka Okkonen ja rahastonhoitajana Leena Heikkinen. Hallituksessa jatkavat Marja-Leena Korva, Vappu Vilminko ja uutena Kerttu Sipola. Pastpresidenttinä toimii Auli Kananen.

Kokouksen jälkeen Auli Kananen kertoi Arabian tuotannosta. Vuonna 2013 Arabia täytti 140 vuotta, joten pitkän historian ajalta mielenkiintoista esiteltävää riitti. Osallistujien tuomista kahvikupeista Auli kertoi erilaisista posliinin koristelutekniikoista ja valmistajan logon vaihtumisesta eri vuosikymmenillä.

Klubin virallisina edustajina piirikokoukseen Kuhmossa la 15.3.2014 osallistuvat rahastonhoitaja ja sihteeri.

Maaliskuussa kokoonnuimme liikunnalliseen klubitapaamiseen Raahen Uimahalliin, jossa jäsenemme Eija Henriksson ohjasi vesijumppaa seitsemälle osallistujalle. Jumpan jälkeen kahvittelimme kuulumisia vaihtaen, virallista kokousta ei pidetty.

Huhtikuun kokouksen teemana oli raahelaiseen ruokaperinteeseen tutustumista. Aiheeseen perehtyi kuusitoista jäsentä museonjohtaja Eija Turusen opastamana. Eijan kertoman mukaan raahelaisen ruokaperinteen vankkana perustana ovat 1700-luvulta asti olleet silakka, lanttu ja ruisleipä. Raahen alueella viljeltiinkin ohran ohella paljon ruista, sillä laivapatruunien piti sopimuksen mukaan tarjota merimiehille määrätty määrä leipää eli kuivattua ruisleipää. 1800-luvun mullistavin uutuus oli peruna. Hansakauppiaiden mukana tulivat mm. makkarat ja merimiesten mukana Raahen alueelle rantautuivat monenlaiset herkut; väskynät, inkiväärihillot, viinit ja kahvi, joita toimitettiin maakuntaankin.

Virallisessa kokouksessa päätettiin kahdestakin hyväntekeväisyyshankkeesta. Vastaamme Raahen Zonta-järjestön haasteeseen osallistua rahankeräykseen, jolla raahelaiset urheiluseurat keräävät varoja harjoitushallin rakentamiseksi. Valmistuttuaan halli tulee olemaan kuntoilijoiden, kilpaurheilijoiden, ikäihmisten ja opiskelijoiden harrastus- ja kilpailupaikka. Ja Raahen Ensi- ja turvakodille päätimme lahjoittaa rahallista apua tulevana äitienpäivänä.

Toukokuun klubitapaamisen teemana oli puutarha. Aiheeseen perehdyimme Särkän perennataimistolla, jossa puutarhuri Jari Särkkä esitteli puutarhansa hyvin hoidettuja kasvihuoneita ja tulevan kesän suunnitelmia. Omenankukkia
Kylmässä kevätsäässä tutustuimme innolla Särkän perennoihin.
Kylmässä kevätsäässä tutustuimme innolla Särkän maankuuluihin perennoihin.
Kesäkuussa tartuimme mielenkiintoiseen haasteeseen ja soudimme kirkkoveneellä Pikkulahdella rantautuen Fanttiin makkaranpaistoon.
Kesäkuussa tartuimme mielenkiintoiseen haasteeseen ja soudimme kirkkoveneellä Pikkulahdella rantautuen Fanttiin makkaranpaistoon.

2013 Syyskauden toimintaa

Ennen kokousta raahelainen korutaiteilija Päivi Harjuhaahto esitteli Kalevala Korulle suunnittelemiaan hopeakoruja.
Ennen kokousta raahelainen korutaiteilija Päivi Harjuhaahto esitteli Kalevala Korulle suunnittelemiaan hopeakoruja.

Tiistaina 10. syyskuuta 2013 pidimme klubin vuosikokouksen Kruununmakasiinissa. Läsnä oli kolmetoista jäsentä. Ennen varsinaista kokousta tutustuimme raahelaisen korutaiteilija Päivi Harjuhaahdon hopeatöiden korunäyttelyyn Kruununmakasiinin esittelytiloissa. Iloksemme muotoilija/kultaseppä Päivi Harjuhaahto tuli itse esittelemään esillä ollutta näyttelyä. Taiteilijan kertomat tarinat korujen synnystä, suunnittelusta ja valmistuksesta olivat mielenkiintoisia ja kiehtovia. Päivi suunnittelee koruja Kaleva Korulle, mutta myös muille yhteistyökumppaneille.

Lokakuussa oli perinteinen konserttivierailu. Viitisentoista jäsentä puolisoineen oli kuulemassa Raahesalissa Brahe Classican 20-vuotisjuhlakonserttia Guardia Nueva. Kapellimestarina oli Raimo Vertainen, solisteina Jonna Pirttijoki ja Matti Korkiala. Kiehtova uusi tango, taitavat laulajat ja suuri orkesteri takasivat mieliinpainuvan konserttielämyksen.

Joka toinen vuosi järjestettävä maanlaajuinen Inner Wheel Rally oli tällä kertaa Kuopiossa lauantaina 19. lokakuuta ja sunnuntaina 20. lokakuuta. Kumpulaisen Esko kyyditsi huomattavan turvallisesti läpi tuiskun, tuulen ja pelottavan pimeyden virallisen osallistujajoukkueen: piirin puheenjohtaja Kirsti Hintikan, piirin sihteeri Kaarina Kumpulaisen, klubin presidentti Auli Kanasen ja sihteeri Hilkka Okkosen. Mielenkiintoinen seminaaripäivä lauantaina huipentui vilkkaaseen kuulumisien vaihtoon maittavan illallisen ohella. Sunnuntaina olivat eri piirien viralliset piirikokoukset, joista edellispäivän workshop-työskentelyjen ohella riittää raportoitavaa ja uusien ideoiden esittelyä useassakin kokouksessa.

Lautantaina 26.10. klubin ja piirin iskujoukko Auli Kananen, Leena Heikkinen, Kaarina Kumpulainen, Kirsti Hintikka ja Hilkka Okkonen kouluttautuivat nettisivujen tekijöiksi. Nyt alkaa harjoittelu.

Marraskuun tapaamisessa tiistaina 12.11. Vihastenkarin päiväkodin tiloissa yksitoista sisarta tutustui body&mind -jumppaan Kirsti Mäkinen-Reijasalon ohjaamana. Klubikokouksen jälkeen valitsimme ensin erilaisin tuoksuin varustettuja palloja avustamaan todellista syvävenyttelyä. Pallon avulla erilaiset venytykset saivat uusia ulottuvuuksia, mikä tuntui kehossa vielä seuraavanakin päivänä. Rauhallinen musiikki auttoi keskittymisessä ja etenkin rentoutuksessa. Kokemus oli monelle uusi ja erittäin mieluisa.

Joulukuussa tiistaina 12. päivä yksitoista jäsentä tutustui Taitokeskukseen, jonka toimintaa ja tiloja esitteli toiminnan ohjaaja Hillevi Lappi. Askarteluun pääsimme paperisen joulutähden kaavoja jäljentämällä, leikkaamalla, liimaamalla ja taittelemalla. Tarkkuutta ja kärsivällisyyttä kysyvä työ saatiin alulle ja evääksi hyvät ohjeet työn valmistumiseksi kotosalla. Sisään asennettava valo sai tähden tuikkimaan.

Myös vieraanamme ollut Rotary-vaihto-oppilas Dawnya ja Minna askartelivat yhteistyössä tähteä. Helena ehätti saada tähtensä lähes valmiiksi.
Myös vieraanamme ollut Rotary-vaihto-oppilas Dawnya ja Minna askartelivat yhteistyössä tähteä. Helena ehätti saada työnsä lähes valmiiksi.
Tarkasti tähteään työstävät Leena, Marja-Leena ja Vappu.
Tarkasti tähteään työstävät Leena, Marja-Leena ja Vappu.
Kirsti Mäkinen-Reijasalo tutustutti meitä body&mind -jumppaan, jossa syvävenytyksiä tehostivat tuoksupallot.
Kirsti Mäkinen-Reijasalon ohjasi marraskuun kokouksen päätteeksi body&mind -jumpan, jossa syvävenytyksiä tehostivat tuoksupallot.
Marraskuun klubitaamisessa tutustuimme uusittuihin Inner Wheel -nettisivuihin.
Marraskuun klubitaamisessa tutustuimme myös uusittuihin Inner Wheel -nettisivuihin…