D-140 Nettinörtit innolla Oulussa

IW:n viestintämalli 2013
IW:n viestintämalli 2013

La 26.10. Oulussa hotelli Holiday In in kokoustilassa kokoontui parikymmentä IW-piiri 140:n innokasta tulevaa IW-nörttiä (wiki) opiskelemaan mitä on 2010-luvun digitaalinen tiedottaminen verkossa.

Ryhmä tutustui nykypäivän Word Press -verkkoviestintään (wiki), sen trendeihin ja tehokkuuteen. Samalla pohdittiin sekä IW-tiedottamisen tulevia linjauksia, asiakaskohderyhmiä että myös arkisia käytäntöjä. Uusi klubilaisten käytössä oleva web-tiedottaminenhan mahdollistaa jokaisesta klubista usean IW-ladyn kirjoittavan netissä. Samalla kun sivustolle tulee runsaasti erilaista sisältöä, tulee myös erilaisa ajatuksia siitä mitä, missä, miten ja milloin. Näistä heräsikin vilkas keskustelu. Myös alussa aistittavissa oleva varautuneisuus ”minustako IW-nettinörtti!” arkuus rapisi matkalla kun huomattiin, että kysehän on lähes Wordillä kirjoittamisesta. Asiasisällöthän koulutettavilla ovat vahvasti hanskaassa.

Holiday Inin koulutustilasta ei tilaisuuden päättyessä väki meinannut lähteä kotiinsa kun keskustelut kävivät värikkäinä. Lentelipä leppoisat vitsikin kesken koulutuksen. Lopputuloksena syntyi ”taistelupareja” jotka alkoivat päivitellä oman klubinsa webbisivuja ja lupasivatpa vielä auttaa niitäkin, jotka eivät mukaan ehtineet. Monille syntyi myös kuva omasta ”nettinörtin” roolista. Joku lupasi olla tarkkaileva kriitikko, joku taas valokuvittajana oman kiinnostuksensa mukaan, kolmas taas huolehtii piirin sivujen päivityksestä jne.

IW:n kansallisen neuvoston pomo Maija-Leena Virta-Kangas oli selvästi ylpeä piirin aktiivisesta panoksesta tulevassa nettiviestinnän vallankumouksessa. Samalla heräsi myös into saada modernimmalla viestintäprofiililla uusia innokkaita mukaan IW-toimintaan. Pohjoisessa ainakin tapahtuu… Kouluttajankin olen ylpeä pohjoisen ”pöhinästä!”

Lisätietoja mm. Ylen Suomalaiset verkossa, Tutkimustulosten Slideshare powerpoittina,

Terveisin Weblaku junassa matkalla Oulusta Saloon