Inner Wheel Raahe 40 vuotta – Hyvän tekeminen tekee hyvää!

Inner Wheel Raahen ainoa perustajajäsen, joka on toiminnassa mukana, on Pirkko Merikalla.

– Kuulin Inner Wheel -klubin toiminnasta ystävältäni, joka asui Järvenpäässä. Heidän klubinsa oli ensimmäinen Suomeen perustettu IW-yhdistys. Sen olivat perustaneet 1958 paikallisen Rotary-yhdistyksen jäsenten puolisot englantilaisen mallin mukaan. Ystäväni kertoi innostuneensa kovasti mukavasta toiminnasta naisten kesken, Pirkko Merikalla kertoo.

– Esittelin asiaa Pehr Brahe Rotary-yhdistyksen jäsenten puolisoille. Ulla Aurio kiinnostui myös asiasta ja panimme toimeksi: 1976 vietimme rotarien kanssa IW Raahen perustamisjuhlaa, jossa Pehr Brahe Rotary -yhdistyksen presidentti Kauko Holappa ripusti merkkikäädyt kaulaamme. Olihan se juhlallista, Pirkko sanoo.

Ensimmäiseen IW Raahen kokoukseen osallistuivat Ulla Roihu (nyk. Aurio) puheenjohtajana, Pirkko Merikalla sihteerinä ja jäseninä Ebba Orava, Tarja Norio, Kirsti Niemelä, Tuula Eskola, Maija Holappa, Aili Pollari, Aune Halmetoja, Aili Partanen ja Aino Kukkonen.

– Kymmenen Raahe-vuoden jälkeen oli mukavaa tutustua uusiin ihmisiin näin rakentavan aatteen merkeissä: IW-klubien toiminnan tavoitteena on edistää aitoa ystävyyttä, palvelemista ja kansainvälistä yhteisymmärrystä naisten kesken.

Vaikka IW- jäsenten lähtökohta on ollut rotary-perheenjäsenissä, nykyään yhdistys on avoin kaikille naisille, jotka haluavat auttaa naisia, lapsia ja perheitä. Yhteistyötä rotarien kanssa on mahdollista tehdä ja on tehty monin tavoin. Jokainen klubi toimii ystävyyden ja auttamisen halusta valitsemillaan tavoilla.

Ruuhkavuodet pidättelivät välillä Pirkon osallistumista IW-toimintaan, mutta nyt eläkeiässä hän on palannut jäsenyyteen. Ystävyys on hänelle tärkeää ja että tuntee kuuluvansa joukkoon. Tapaamiset ovat mukavia kohtaamisia.

– Vetoavaa on hyväntekeväisyys. Tuntuu hyvältä kokea että apu on mennyt oikeaan kohteeseen. Kansainvälisestä auttamisesta saamme silloin tällöin terveisiä Operaatio Ruutin ym. kautta, mutta tärkeintä mielestäni on omaan paikkakuntaan kohdentuvat avustukset. Kyllä toimintaan on ilo osallistua, vakuuttaa Pirkko ja toivoo samalla uusia jäseniä mukaan.

Nykyään IW Raahessa on 26 jäsentä. Toiminta perustuu kansainvälisen ystävyys- ja palvelujärjestö Inner Wheelin sääntöihin. IW Raahe on perustettu 1976 ja liitetty IIW:hen 23.2.1977. Aktiiviset klubilaiset toimivat monipuolisesti antaen aikaansa, osaamistaan ja tukeaan – samalla saaden itselleen jotain, mitä ei voi rahassa mitata – aitoa ystävyyttä ja välittämistä.

Toimintakauden 2016-2017 teema on ”Toimi sydämellä”

– Teksti Kirsti Hintikka

iw_illallinen_1_10_2016
Juhlaillalliseen 40-vuotisen toiminnan kunniaksi Raahen Ammattioppilaitoksen opetusravintola Meritähdessä ensimmäinen lokakuuta 2016 osallistui niin toiminnassa olevia jäseniä kuin presidenttejä vuosien varrelta. Kuvassa vas. Sisko Kivimäki,  takana Marika Alasuutari, Marja-Leena Silvennoinen, Auli Kananen, hänen takanaan Leena Paaso, vähän kuvasta pilkistävä Hanna Kokkonen, edessä yhdistyksen kunniajäsen ja toiminnassa mukana oleva Kaarina Kumpulainen, Hilkka Okkonen, hänen takaansa näkyy hieman Tuula Jääskelän hiuksia, Eija Henriksson, Kerttu Sipola, takana Virpi Honkala ja hänen edessään perustajajäsen ja toiminnassa edelleen mukana oleva Pirkko Merikalla, perustajajäsen ja juhlapuhuja Ulla Aurio, istuva presidentti Marja-Leena Korva, Hilkka Ilkko ja Helena Pieskä.