Lämpimät terveiset Raahen Inner Wheel -klubille The Inner Wheel Founder Clubilta Manchesteristä!

Tuliaisina Raahen klubille Helena sai kauniin viirin historiallisella perustamispaikalla Mosley Streetillä. Kuvassa Joan (vas.), Helena ja Audrey.
Tuliaisina Raahen klubille Helena sai kauniin viirin historiallisella perustamispaikalla Mosley Streetillä. Kuvassa Joan (vas.), Helena ja Audrey.

Minulla ja puolisollani Timolla oli ilo olla vieraana ja tutustua The Inner Wheel Founder Club of Manchester -klubiin eli Inner Wheelin perustajaklubiin sekä presidentti Audrey Daviesiin että pastpresidentti Joan Johnstoneen Manchesterissä tänä syksynä.

He valaisivat ”polun” meille vieraassa kaupungissa kauden 2014–2015 teeman Light my Path -mukaisesti.

Tutustuimme seikkaperäisesti heidän arvokkaaseen kokoontumispaikkaansa Freemasons Halliin sekä sen aarteisiin, jotka kertoivat perustajaklubin alkuaskeleista. Näimme mm. sivuja ensimmäisistä pöytäkirjoista ja kauniin kuvan perustajapresidentti mrs. Goldingista.

Manchester_logoManchesterissä   ensimmäisen kerran lausuttiin sana ”Inner Wheel” ja laadittiin klubille tarkoitus sekä säännöt. Klubi perustettiin torstaina 10.1.1924 klo 14.30 osoitteessa the Social Club Lower Mosley Street Manchester.

Tuolloin kolmekymmentä jäsentä sai kokouksessa kuulla, että amerikkalainen järjestö American Tea oli lahjoittanut heille 11 puntaa ja niillä varoilla mm. ostettiin joululahjaksi 80 villaista nuttua vauvoille St. Maryn sairaalaan.

Tänä päivänä klubissa on jäseniä saman verran ja nyt avustetaan esimerkiksi Manchesterin katupoikia ja kansainvälisenä työnä Sierra Leonelaista koulua. Sosiaalinen työ ei maailmasta tekemälläkään lopu ja niinpä Inner Wheel -klubeilla on tulevaisuudessakin paljon antamista.

Audrey ja Joan kertoivat mielenkiintoisella ja lämpimällä tavalla, että heidän tiistaikokouksensa ovat iloisia ja välittömiä tapaamisia maukkaan lounaan ja erilaisten aiheiden parissa. Ahkerat kädet tekevät edelleen villavaatteita ja myyjäisiä pidetään rahankeruuta varten. Paikallinen kulttuuri on myös osa toimintaa.

Tulevan tammikuun 9. päivä he jälleen kokoontuvat World Inner Wheel Day Serviceen St. Annen kirkkoon. Tuossa kauniissa kirkossa myös me vierailimme. Joan ja Audrey odottivat myös innolla toukokuun 2015 kokoontumista Kööpenhaminassa.

Kiitos ystävyydestä ja huolenpidosta Joan ja Audrey! Sain olla päivän teidän VIP-vieraananne sekä ensimmäinen suomalainen klubissanne vieraillut Inner Wheel -ystävä.

Helena ja Timo Pieskä