Vilkkaasti keskusteleva piirikokous Raahessa

Teemana Valaise polkua

Pohjois-Suomen Inner Wheel klubien edustajat Oulusta, Kajaanista ja Raahesta kokoontuivat syyspiirikokoukseen Raahessa 4. lokakuuta. Vilkkaasta keskustelevan piirikokouksen pohdittavana oli myös kauden 2014 – 2015 kansainvälinen teema Valaise polkua ja siihen liittyvä toiminta.

Piirin rahastonhoitaja Ulla Pyyny esitteli tulot ja menot. Etualalla Marika Marttila.

Piirikokousta johti puheenjohtaja Tuula Kareinen Oulusta. Runsaat kaksikymmentä naista sai katsauksen edelliseen toimintakauteen omalla alueella. Suuri ponnistus on ollut nettikoulutus omien sivujen ylläpitoon ja merkittävä avustus Filippiinien katastrofiapuun Kirkon ulkomaan avun kautta. Piirihallitus puntaroi myös uuden klubin perustamismahdollisuuksia alueelle Kuhmossa lopettaneen tilalle.

Maija-Leena Virta-Kangas kertoi IW:n kansainvälisestä ja valtakunnallisesta toiminnasta.

Kansallisen neuvoston edustaja, edellinen presidentti Maija-Leena Virta-Kangas esitteli valtakunnallista ja kansainvälistä toimintaa. Valtakunnallisia hankkeita ovat Lastensairaala 2017 sekä kouluihin suunnattu ”Koulutus elämään”, jossa Inner Wheel on mukana huolehtimassa siitä, että tämän päivän lapsilla on entistä paremmat mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä tasapainoisiksi, terveet elämäntavat ja positiivisen asenteen omaaviksi aikuisiksi. Koulutus Elämään -säätiö tekee yhteistyötä Suomen lapsiasiavaltuutetun kanssa.

Helena Pieskä (oik.) luovutti Manchesterin klubin viirin Raahen klubin presidentti Minna Valkamalle.

Kansainvälinen Inner Wheel on perustettu 10.1.1924 Manchesterissa Englannissa. Viehättävää oli, että kokoukseen toi terveiset suoraan Manchesterista Raahen klubin varapresidentti Helena Pieskä, joka on vieraillut perustajaklubissa tänä syksynä ensimmäisenä suomalaisena. Hän toi kokoukseen Manchesterin klubin lahjana heidän viirinsä ja luovutti sen Raahen IW-klubin presidentille Minna Valkamalle.

Miska Sliden kertoi Raahen historiasta.

Kruununmakasiinimuseo on kiinnostava kokouspaikka, jossa vieraat saivat aluksi tutustua Raahen historiaan kokoelma-amanuenssi Miska Slidénin opastuksella.

Kirsti Hintikka