Tertun mietteitä puheenjohtajuuden alussa syksyllä 2018

Rakkaat IW-sisaret!

Terttu Konola ja Marika Marttila
Piirin puheenjohtajan käädyt vaihtuivat piirihallituksen kokouksessa 15. syyskuuta 2018 Terttu Konolan kotona Oulussa. Piirissä kaksi kautta puheenjohtajana toiminut Marika Marttila (oik.) luovutti käädyt ja kukkaset Tertulle hyvillä mielin ja luottavaisena. Klubien presidenteille Terttu esittää toiveen, että IW:n nettisivuista tehdään tämän toimintavuoden aikana aktiivinen viestintäkanava ja Arkun käytöstä tavanmukaista.

Piirin 140 puheenjohtajuuteni alkoi tänä historiallisen helteisen heinäkuun alussa 2018 ja päättyy kesäkuun lopussa 2019. Sen ajan tulen toimimaan puheenjohtajana piirissä, jonka pitkästä historiasta voimme kaikki olla ylpeitä. Kansainvälisen IW:n uusi presidentti Christine Kirby kehotti uuden IW-vuoden 2018-2019 aluksi tutustumaan järjestömme historiaan saadaksemme sieltä tietoa ja kokemuksia Inner Wheelin tulevaisuuden perustaksi.

Kansainvälinen Inner Wheel on perustettu 94 vuotta sitten Manchesterissa Englannissa ja IW Suomi 50 vuotta sitten Järvenpäässä. Mutta myös me piirissä 140 olemme historian suhteen onnekkaita, sillä Raahen klubi on toiminut 42 vuotta, Oulun klubi 36 vuotta ja Kajaanikin nuorimpana 30 vuotta. Kokemusta on siis kertynyt ja onnistuneiden hyväntekeväisyysprojektien myötä olemme saaneet toimintatarmoa myös tuleviin hankkeisiin.

Vuosittain vaihtuva toimintateema kaudelle 2018 -2019 on ”Empowe and Evolve”, suomennettuna ”Tee muutos”. Mielestäni se sopii tähän maailmanaikaan oivallisesti, sillä vaikka meillä on takana pitkä historia, emme voi jämähtää paikallemme. Vain uudistumalla ja toimintaa kehittämällä pysymme itse virkeinä ja mikä tärkeintä, saamme uusia jäseniä IW-perheeseen. Perheeseen, jonka olen kokenut lämminhenkiseksi, mieltä virkistäväksi toiminnaksi – siis todelliseksi sisaruudeksi.

Sisaruuden ja yhteishengen antaman voiman koimme viime keväänä, kun järjestimme Suomen Rallyn Oulussa. Kaikkien piirin 140 klubien jäsenten yhteisvoimin saimme onnistuneen ja paljon kiitosta saaneen tapahtuman. Emmekä olleet järjestelyissä ensimmäistä kertaa, vaan viimeisen kahdeksan vuoden jaksossa järjestimme Rallya toista kertaa. Se on hieno saavutus etenkin kun Suomen IW.n jäsenistä vain alle seitsemän prosenttia kuuluu piiriin 140 ja oli kokouksia puuhaamassa.

Käyttäkäämme toimintarmomme ja kykymme tehdä loistavaa yhteistyötä klubien toiminnan kehittämiseen kaudella 2018 – 2019. Hyväntekeväisyys on voimaannuttavaa ja yhdessä toimiminen virkistävää.

Yhteistyöterveisin
Terttu Konola